Logo Andrej Tlustý z Lednice
Zámek Lednice
Zámek Lednice vznikl na místě původní gotické tvrze v letech 1544-1585. Je obklopený krásnou zahradou. Zámek byl na sklonku 17. století barokně přestavěn. V letech 1766-1772 proběhla klasicistní přestavba zámku.
Zámecký park
Zámecký park Lednice byl poprvé písemně doložen v polovině 16. století. Od té doby se postupně měnil ve nádherný barokní park. Ke konci 19. století pak prošel částečnými klasicistními úpravami, které vyvrcholily mnohými romantickými přeměnami.
Zámecký skleník
Zámecký skleník je zamýšlený i provozovaný jako okrasný skleník. Kdo chce, dostane seznam latinských jmen rostlin, co tu rostou, a může si je podle čísel najít.
Zámecká jízdárna
Ve své době to býval doslova palác pro koně, kterým kromě stájí s mramorovými žleby a dřevěnou podestýlkou sloužil také brodiště.
Minaret
Minaret Lednice je unikátní 60 metrů vysoká rozhledna. Nachází se na odlehlejší straně zámeckého parku Lednice. Je součástí Lednicko-valtického areálu.
Janův hrad
Janohrad, sevřený ze tří stran meandrem královské Dyje, sloužil jako lovecký zámeček. Panstvo se tu před honem shromáždilo, popřálo si štěstí a navečer se vracelo k bohatě prostřenému stolu.
Akvadukt
Kopie římského akvaduktu, který vznikl na sklonku 18. století, se dočkala Lednice v létě 2013 společně s desetimetrovým vodopádem. Naposledy byl akvadukt v provozu před necelými sto lety.
Časopis Ano, šéfe!

Dostalo se nám té cti, být umístěni mezi třemi nejlepšími podniky z pořadu Ano, šéfe! a to ve stejnojmenném časopise. Ten vychází čtvrtletně od září roku 2016 v nákladu 50 tis. kusů. Stojí 45 korun a můžete jej zakoupit na klasických místech.

Postřehy redakce z návštěvy naší restaurace byly následující:

Díky recenzím jsme tak nějak tušili, že ten pátek odpoledne se dostaneme až na vrchol gastronomického ledovce. Zážitek byl však ještě mnohem intenzivnější, než jsme čekali. V restauraci U Tlustých, jenom pár kroků od nádherného zámku Lednice, jsme se cítili jako celebrity. Když jsme se rozhlédli kolem sebe, pochopili jsme, že s takovou péčí je postaráno i o návštěvníky sedící u okolních stolů. Majitel Andrej a jeho žena Petra nám prostřednictvím svého kuchařského týmu servírovali degustační porce většiny ze svých specialit. K tomu jsme dostali na prkénku výběr klobás a salámků jejich vlastní výroby. Nevěděli jsme, co obdivovat dřív. Neskutečně dobré a krásně prezentované pokrmy, malebný interiér či milou a profesionální obsluhu. Po tomto zážitku víme, že žádná cesta do Brna a okolí se neobejde bez návštěvy manželů Tlustých a jejich dokonalého gastronomického skvostu.

Takových slov si obrovsky vážíme a jsou pro nás velmi zavazující do budoucna. Pro každého, kdo se podílí na chodu podniku, je taková zpětná vazba pohlazením po duši a vyvolává pocit zadostiučinění z vykonávané práce. Jsme si vědomi toho, že pouze týmová práce celého kolektivu může vyústit ve spokojenost zákazníka. Budeme na sobě dále pracovat a snažit se neustále zlepšovat.

Děkujeme Všem za přízeň,
Tým restaurace U Tlustých

Mohlo by Vás zajímat