Logo Andrej Tlustý z Lednice
Zámek Lednice
Zámek Lednice vznikl na místě původní gotické tvrze v letech 1544-1585. Je obklopený krásnou zahradou. Zámek byl na sklonku 17. století barokně přestavěn. V letech 1766-1772 proběhla klasicistní přestavba zámku.
Zámecký park
Zámecký park Lednice byl poprvé písemně doložen v polovině 16. století. Od té doby se postupně měnil ve nádherný barokní park. Ke konci 19. století pak prošel částečnými klasicistními úpravami, které vyvrcholily mnohými romantickými přeměnami.
Zámecký skleník
Zámecký skleník je zamýšlený i provozovaný jako okrasný skleník. Kdo chce, dostane seznam latinských jmen rostlin, co tu rostou, a může si je podle čísel najít.
Zámecká jízdárna
Ve své době to býval doslova palác pro koně, kterým kromě stájí s mramorovými žleby a dřevěnou podestýlkou sloužil také brodiště.
Minaret
Minaret Lednice je unikátní 60 metrů vysoká rozhledna. Nachází se na odlehlejší straně zámeckého parku Lednice. Je součástí Lednicko-valtického areálu.
Janův hrad
Janohrad, sevřený ze tří stran meandrem královské Dyje, sloužil jako lovecký zámeček. Panstvo se tu před honem shromáždilo, popřálo si štěstí a navečer se vracelo k bohatě prostřenému stolu.
Akvadukt
Kopie římského akvaduktu, který vznikl na sklonku 18. století, se dočkala Lednice v létě 2013 společně s desetimetrovým vodopádem. Naposledy byl akvadukt v provozu před necelými sto lety.
+420 606 571 362

Venku se malinko ochladilo, ale ani tak by člověk neměl ztrácet dobrou náladu. My pro Vás na tento víkend 21. - 23. 4. připravujeme parádní steaky. Masa byla několik měsíců stařena a jsou z jihoamerického skotu plemene Black Angus.

  • Hovězí consommé
    s morkovou kostí, domácí špenátové nudle
  • 80 g - Hovězí tatarský biftek
    mleté hovězí, vaječný žloutek, námi dochucený tatarák s cibulí a hořčicí, topinky s česnekem
  • 280 g - Rib Eye steak / vysoký roštěnec *US Prime beef*
    Steak s výrazným mramorováním včetně "tukového oka", což je hluboko uložený tuk. Maso je křehčí než nízký roštěnec, protože tato část hřbetu je trochu méně svalnatá. Vysoký roštěnec považujeme za nejlepší kus masa na steak, díky tuku, který je v mase nositelem chuti, je chuťově velmi výrazný a šťavnatý. Tento steak je připraven ze stařeného vysokého roštěnce (tři měsíce), nejvyšší kvality z plemene Black Angus v jižní Americe.
  • 350 g - Striplion steak / nízký roštěnec *US Prime beef*
    Pro Striplion je typická tuková vrstva na jedné straně steaku. Skvělou chuť tomuto masu dodává výrazná tuková vrstva na straně steaku a výrazné mramorování, které ovšem není tak výrazné jako u vysokého roštěnce. Tento steak je připraven ze stařeného nízkého roštěnce (čtyři měsíce), nejvyšší kvality z plemene Black Angus v jižní Americe.

Oba steaky jsou podávány s pepřovou, houbovou a česnekovou omáčkou, variací salátů a pečivem.

  • Domácí čokoládový koláč
    s ovocnou redukcí

Těšíme se na Vás,
Tým restaurace U Tlustých

Novinky