Logo Andrej Tlustý z Lednice
Zámek Lednice
Zámek Lednice vznikl na místě původní gotické tvrze v letech 1544-1585. Je obklopený krásnou zahradou. Zámek byl na sklonku 17. století barokně přestavěn. V letech 1766-1772 proběhla klasicistní přestavba zámku.
Zámecký park
Zámecký park Lednice byl poprvé písemně doložen v polovině 16. století. Od té doby se postupně měnil ve nádherný barokní park. Ke konci 19. století pak prošel částečnými klasicistními úpravami, které vyvrcholily mnohými romantickými přeměnami.
Zámecký skleník
Zámecký skleník je zamýšlený i provozovaný jako okrasný skleník. Kdo chce, dostane seznam latinských jmen rostlin, co tu rostou, a může si je podle čísel najít.
Zámecká jízdárna
Ve své době to býval doslova palác pro koně, kterým kromě stájí s mramorovými žleby a dřevěnou podestýlkou sloužil také brodiště.
Minaret
Minaret Lednice je unikátní 60 metrů vysoká rozhledna. Nachází se na odlehlejší straně zámeckého parku Lednice. Je součástí Lednicko-valtického areálu.
Janův hrad
Janohrad, sevřený ze tří stran meandrem královské Dyje, sloužil jako lovecký zámeček. Panstvo se tu před honem shromáždilo, popřálo si štěstí a navečer se vracelo k bohatě prostřenému stolu.
Akvadukt
Kopie římského akvaduktu, který vznikl na sklonku 18. století, se dočkala Lednice v létě 2013 společně s desetimetrovým vodopádem. Naposledy byl akvadukt v provozu před necelými sto lety.
19. 10. - 21. 10. 2018

Každý milovník jídla musí mít v gastronomickém kalendáři poznamenán podzim ve znamení zvěřiny. Zvěřinu lze v omezené míře dostat po celý rok, ale jedná se především o sezonní záležitost, která na podzim příjemně obohacuje jídelníček.

Proto jsme pro Vás připravili několik specialit z bohatství našeho lesa.

PŘEDKRM:

70 g - Paštika ze zvěřiny - marinované cibulky, pečivo

POLÉVKA:

Zvěřinový vývar - játrové knedlíčky, kořenová zelenina

HLAVNÍ JÍDLA:

180 g - Srnčí plec na smetaně - žemlový knedlík
180 g - Pečené kančí kousky balené v bránici - šípková omáčka, hruška, bramborová kroketa
180 g - Smažený kančí řízek - bramborový salát s majonézou
180 g - Kančí hřbet s pečenou zeleninou - pošírované jablko, dýňové pyré
180 g - Konfitovaná roláda z divoké kachny - pečené zelí z červené řepy, bramborovo-kaštanový závin
180 g - Zauzená srnčí kýta - houbové ragout, gratinovaný brambor

DEZERT:

Lívanečky - s ovocem a zázvorem

Novinky