Logo Andrej Tlustý z Lednice
Zámek Lednice
Zámek Lednice vznikl na místě původní gotické tvrze v letech 1544-1585. Je obklopený krásnou zahradou. Zámek byl na sklonku 17. století barokně přestavěn. V letech 1766-1772 proběhla klasicistní přestavba zámku.
Zámecký park
Zámecký park Lednice byl poprvé písemně doložen v polovině 16. století. Od té doby se postupně měnil ve nádherný barokní park. Ke konci 19. století pak prošel částečnými klasicistními úpravami, které vyvrcholily mnohými romantickými přeměnami.
Zámecký skleník
Zámecký skleník je zamýšlený i provozovaný jako okrasný skleník. Kdo chce, dostane seznam latinských jmen rostlin, co tu rostou, a může si je podle čísel najít.
Zámecká jízdárna
Ve své době to býval doslova palác pro koně, kterým kromě stájí s mramorovými žleby a dřevěnou podestýlkou sloužil také brodiště.
Minaret
Minaret Lednice je unikátní 60 metrů vysoká rozhledna. Nachází se na odlehlejší straně zámeckého parku Lednice. Je součástí Lednicko-valtického areálu.
Janův hrad
Janohrad, sevřený ze tří stran meandrem královské Dyje, sloužil jako lovecký zámeček. Panstvo se tu před honem shromáždilo, popřálo si štěstí a navečer se vracelo k bohatě prostřenému stolu.
Akvadukt
Kopie římského akvaduktu, který vznikl na sklonku 18. století, se dočkala Lednice v létě 2013 společně s desetimetrovým vodopádem. Naposledy byl akvadukt v provozu před necelými sto lety.
+420 606 571 362
21. 10. - 23. 10. 2016

Každý milovník jídla musí mít v gastronomickém kalendáři poznamenán podzim ve znamení zvěřiny. Zvěřinu lze v omezené míře dostat po celý rok, ale jedná se především o sezonní záležitost, která na podzim příjemně obohacuje jídelníček.

Proto jsme pro Vás připravili několik specialit z bohatství našeho lesa.

K DISPOZICI BUDOU JÍDLA ZE STANDARDNÍHO JÍDELNÍHO LÍSTKU PLUS TYTO ZVĚŘINOVÉ SPECIALITY:

PŘEDKRM:

Marinovaný mufloní hřbet - kaštanové pyré

POLÉVKA:

Zvěřinový krém - s masovým knedlíčkem a pečenou kořenovou zeleninou

HLAVNÍ JÍDLA:

Konfitované stehno z divoké kachny na medu - nastavovaná kaše
Kančí řízek - bramborový salát s majonézou
Zajíc na smetaně - karlovarský knedlík
Kančí guláš - s křenem, feferonkou a cibulí, houskový knedlík
Kančí hřbet - se šípkovou omáčkou, bramborová kaše

DEZERT:

Jablečný závin - s čokoládou a kakaem

Novinky